Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 28.-al szemben

Milyen fenyőt válasszunk karácsonyfának?

2021. december 06
megtekintések4746
Milyen fenyőt válasszunk karácsonyfának?

Minden karácsonyfa vásárlónknak egy -10% tavaszi kuponnal kedveskedünk karácsonyi ajándékként!

Azt, hogy milyen karácsonyfánk legyen idén Karácsonykor, több szempont alapján is eldönthetjük. A fenyőfélék főbb jellemzői:

 

  • Lucfenyő: Illatos, a leggtöbben a luc illatát társítják az ünnephez. Kissé szúrósak a tűlevelei, sajnos nagyon hamar lehullik. Ha vízes karácsonyfa talpba tesszük és hűvös helyen tartjuk egy kicsit tovább bírja. Tipp: érdemes alá úgynevezett fenyőtakarót tenni amelyet összefogva egyben kivihetjük a fát a tűlevelek szétszórása nélkül. Hagyományos karácsonyfa típus, kedvező áron. Optimális lehet hűvösebb szobákba, teraszokra, ahol jobban megtartja leveleit, illetve olyan helyre, ahol a fenyőfa nem marad a lakásban Vízkeresztig.

lucfenyő: illatos kissé szúrós

 

  • Ezüstfenyő: Tűlevelei igen szúrósak, viszont nem hullanak le, tartósabb mint a luc fenyő viszont kevésbé illatos. Tipp: pár lucfenyő- gallyal pótolhatjuk könnyedén az illatot .Színe ezüstös- hamvas zöld, nagyon dekoratív. Karácsony után a kertbe kiültetve is igen hamar begyökeresedik, szép díszévé válhat udvarunknak. 

ezüstfenyő

 

  • Nordmann vagy kaukázusi jegenyefenyő fenyő: A legkedvezőbb tulajdonságokkal bíró fenyőfa. Nem hullanak le tűlevelei, megszáradva is a fán maradnak és egyáltalán nem szúrnak! Gyermekek mellé a legjobb választás. Színe gyönyörű erőteljes zöld, az ágak düsan elágaznak, leveleinek felszíne fényes. A törzse nagyon vastag, akár 4x vastagabb mint a lucfenyőé, ezért érdemes megnézni a fenyőtalpunk méretét és befaragást kérnünk. Egyetlen "hátránya", hogy nincs illata, de mint már említettük, ezt néhány lucfa ággal pótolhatjuk. 

nordmann fenyő


  • Fekete fenyő- hosszú tűs fenyő, amely kevéssé hullik és "erdei" hatást érhetünk el vele otthonunkba, illata gyantás, gallyai felfelá állóak. Tipp: vigyázzunk, megtörve az ágait erősen gyantás, ruhán foltot hagyhat.

 

Ezeket a szempontokat figyelembe véve válasszon mindenki magának kedvére valót.
Amennyiben kiültetésre szeretne a fenyőt vásárolni olvassa el a földlabdás, gyökeres fenyőkről szóló cikkünket!

 Kellemes Ünnepeket kívánunk mindenkinek!!!

fenyők a budaörsi kertészetben