Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 28.-al szemben

Mire jó a díszkavics?

2017. október 02
megtekintések8562
Mire jó a díszkavics?

Sokfelé látni mostanában a kertekben, utak mellett, tóparton, és egyéb helyeken, hogy különböző színű és méretű díszkavicsokkal, illetve díszkövekkel dekorálják a környezetet. A különböző szemcse méretnek különböző módon lehet felhasználni. A legkisebb szemcséjű a tört zúzalék. Ezeket terek és utak burkoló anyagaként használják leginkább; illetve szegéllyel körbe kerített terek feltöltésére. Mindemellett akár sírokat, és virágágyásokat, virágcserepeket is díszíthetünk vele. Mielőtt feltöltjük a területet, mindenképp terítsünk le geo textíliát a gyomok ellen. 

tört zúzalék terekhez és utakhoz

 A kerekszemcsés kavics felhasználható házfal mentén rakva esővíz szikkasztónak, tavak, vízi élőhelyek és vízfolyások kialakításához kitűnő, de díszíthetjük vele a kerti utakat, vagy egyéb, fák körüli földterületeket is bevonhatjuk vele. A különböző színeket, és méreteket kombinálva érdekes formákat alakíthatunk ki vele, és ez által saját kezűleg hozhatunk létre különleges kerti dekorációt. A variációk száma végtelen.

kerekszemcsés kavics esővíz szikkasztónak

 A kődarabok, és építőkövek felhasználhatósága is igen sokrétű. Ide tartoznak a kertfalak, gyalogutak, kerítések. A kődarabok legelterjedtebb alkalmazása sziklakertekben történik, de az akvarisztikában is sok helyen felbukkannak. E mellett felváltva kisebb szemcseméretű társaikkal igen dekoratív alkotást hozhatunk létre velük.

kődarabok építőkövek kertfalak, gyalogutak, kerítések építéséhez

 A formák és méretek változatos elegyítése mellett, a színekkel is tudunk variálni. Például a fehérnek sok árnyalata létezik. Szimbolizálhatja egyrészt a tisztaságot, a szabadságot, vagy akár a békét; viszont figyelni kell, hogy ha rásüt a nap, ne vakítson el minket. A gabionok, vagy kőkosarak is egyre inkább elterjedtek mostanában. A modern építészet előszeretettel használja. Szabadon álló takarásra, por és zaj ellen való védekezésre, kertek, parkok , játszóterek bekerítésére használhatóak; ezen kívül padokat, oszlopokat alakítanak ki belőlük.

modern építészet kertek, parkok, játszóterek kialakításánál

 Bárhogy is kezdünk hozzá, mindig tartsuk szem előtt, hogy alkotásunknak csak a képzeletünk szab határt!!! 

Budaörs 2017.szeptember

kertépítés kertfenntartás budaörs

Másolás a szerző engedélye nélkül tilos!

címkék: