Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 28.-al szemben

kerttervezés menete

A tervezés menete (engedélyezési tervdokumentáció nélkül) 

Konzultáció: mely során kertészmérnök kollégánk személyesen találkozik az ügyféllel vagy a tervezővel. Megismervén a kertre vonatkozó megrendelői igényeket vagy a hozott tervet egy előzetesen kalkulált díjat
 ajánlunk ki. 
(1 konzultációs alkalom, ~2óra)

Helyszíni felmérés: a munkák megkezdése előtt szükség van a helyszín megtekintésére, az ott meglévő állapot rögzítésére, hogy kiindulási alapunk legyen a kert és a benne elhelyezkedő épített és növényi elemek méretéről és elhelyezkedéséről, a meglévő épület stílusáról, a fény- és talajviszonyról, stb. A helyszínen pontosítjuk a megrendelői elképzeléseket, vagy a tervben megfogalmazottakat, a célul kitűzött stílust és funkciókat valamint közelítjük a kertre szánt és a várható hozzávetőleges költségvonzatot. (1 hét)

Koncepció vázlatterv: az elvégzendő munkákra vonatkozó díj jóváhagyása után az egyeztetéseken elhangzottak alapján készítünk egy olyan áttekintő ábrát, melyen az általunk javasolt összes megoldást feltüntetjük: növények, épített szerkezetek, medencék, világítás, felületek stb. (1 hét)

Design: a sematikus ábra átbeszélését követően a rajz pontosításra, szükség szerint módosításra kerül, vagy egyszeri alkalommal új koncepció készülhet. Javaslatokkal teszünk a tervezett elemek anyagainak megválasztására, próbálván egyre közelebb kerülni a megrendelői elképzelésekhez. A fázis végére elkészül a részletes kertépítészeti terv valamint a tervezett növények és anyagok mennyiségét tartalmazó költségkiírás. (2 hét)

A tervanyag elkészültével (külön díjazás ellenében) igény szerint 3D-s, vagy kézzel rajzolt látványtervet is készítünk. (1 hét)