Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 28.-al szemben

ÖNTÖZŐRENDSZEREK TERVEZÉSE ÉS TELEPÍTÉSE! 

MOST INGYENES FELMÉRÉSSEL ÉS ÁRAJÁNLAT ADÁSSAL! 
KERESSEN MINKET A 0670 419 9013 -AS TELEFONSZÁMON VAGY E-MAILBEN:

budaorsikerteszet@gmaiL.com
automata öntözőrendszer automata öntözőrendszer tervezés automata öntözőrendszer telepítése

 

Mi az automata öntözőrendszer és hogyan működik?

A kert adottságaihoz legjobban igazodó, a legoptimálisabb időpontokban, felügyelet nélkül, a legnagyobb hatékonysággal működni képes rendszer az automata öntözőrendszer. A föld felszíne alatt ~20-30 cm mélyen kiépített csőhálózat a rendelkezésre álló vízforrás hozamának megfelelően van felosztva öntöző zónákra. A vízforrás lehet fúrt kút, esővíztartály, vezetékes víz, tó, vagy patak vize is. Ha nem áll rendelkezésére alternatív vízforrás, akkor egy almérő felszerelésével a csatornadíj is jelentősen csökkenthető.
Az öntözést végezhetik szórófejek, mikroszórók, csepegtető csövek és egyéb, a vízcsőrendszerre felszerelt kiegészítő alkatrészek, melyek a talajfelszín alatt vagy felett vannak telepítve.

Az automata öntözőrendszer mechanikai vezérlést a törpefeszültségű elektromos mágnesszelepek végzik. Ezek megnyitásával jut el a víz az öntözőzónákba, onnan pedig az adott zóna által öntözött zöldfelületre, a vezérlő automatika (automata) irányítása segítségével. Amikor a mágnesszelep nyit, az adott szakaszon található szórófejek a víznyomás hatására kiemelkednek a talajból és locsolni kezdenek. A csepegtető cső és a mikroszóró esetében is hasonló az elv.
Eső esetén, vagy a hideg, fagyos időszak beköszöntével az érzékelő blokkolja a vezérlő automatika jeladását és így nem kapcsol be az automata öntözőrendszer.

Az energia és a pénz gazdaságos felhasználása, a fenntarthatóság elveinek követése jelentős szempontokká nőtték ki magukat világunkban. Nem mindegy tehát, hogy a kertünkben pótlandó vízhiányt, a növényzet legoptimálisabb vízellátását, ezt a nem kevés időt, energiát és pénzt igénylő feladatot milyen módszerrel oldjuk meg. Az automata öntözőrendszer valamennyi tekintetben kiváló megoldással szolgál a megfelelő öntözés megvalósítására.

Fontos!
A tápanyaghiányos növények első ránézésre hasonló kinézetűek, mint az öntözés hiányától szenvedő, száradóban lévő növények. Ha ilyenkor az öntözés mennyiségét növeljük, akkor felgyorsítjuk ezt a negatív folyamatot. Fontos, hogy ezt a jelenséget jól diagnosztizáljunk és ha szükséges, forduljunk szakemberhez!

Az intenzív öntözés hatására a felső termőréteg tápanyagtartalma gyorsabban kimerülhet, kimosódhat, amit utánpótlással 100%-ban tudunk kezelni.

 

intenzív öntözés - automata öntözőrendszer