Jellemzők
Habitus: középerős vagy erős növekedésű, a túlzott metszést nem szereti, a meleg, napfényes fekvést kedveli
Termés: gyümölcse középnagy (150-160g) vagy nagy, kerekded vagy csonkakúp alakú, héja viaszos bevonatú, fényes, érett állapotban fűzöld színű, nagy fehéres paraszemölcsökkel pontozott, íze mérsékelten savanykás, hosszú ideig tárolható fajta
Érési idő: október második dekádjának végén éri el optimális szüreti érettségét, fogyasztási érettsége április végéig tart
Termőképesség: korán termőre fordul és bőtermő, kezdetben rendszeres, majd közepesre mérséklődő terméshozam, pollenadói a Cox Orange, Jonathan, Golden Delicious, Starking, Gloster, Idared, Starking Delicious, Golden spur, Téli arany parmen fajták
Permetezés: téli lemosó permetezés január–február, őszi lemosó permetezés november–december, növényvédőszeres permetezés április–május–június–július, lisztharmatra kisssé érzékeny, varasodásra kevésbé
Metszés: ültetéskori metszés, 1-3 évig koronaalakító metszés, 4. évtől fenntartó metszés minden évben február-március hónapban