Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 28.-al szemben

390 Ft-tól

Árvácska

Viola wittrockiana

Jellemzők

Árvácskát ezekben a hónapokban talál kertészetünkben: április, szeptember, október. Az ibolyafélék családjába tartozó hibrid fajta. Jól tűri a hideget, már április elején kiültethető. Az nagyon meleg idő megviselheti. Számtalan színárnyalat és színkombináció létezik. A virágok feje kifejezetten nagy lehet a növény egyébként apró 10-15 cm-es termetéhez képest, a bársonyos szirmok akár a 8-9cm-t is elérik. A kisebb virágúak bokrosabb növekedésűek, a nagyobbak nyúlánkabbak. A levelek széle csipkés, élénkzöld színű.
Gondozása:
Napos vagy félárnyékos fekvést, tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű talajt igényel. Bírja a hideget, a szelet, vízigénye közepes. Az elvirágzott részek eltávolítása meghosszabbítja a virágzás idejét.
Szaporítása:
Magról szaporítható. A gyűjtéshez még zöldes színű állapotába kell leszedni a tokterméseit. Ha a termése sötétbarnára színeződik, akkor elszáradás után szétpattanva nyílik meg, és ilyenkor apró sötét színű magvai maguktól kiszóródnak. Magjait szaporító ládába vagy júniustól-augusztusig a kertben ültethetjük el.