Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 28.-al szemben

1290 Ft - tól

Cickafark

Achillea sp.

Jellemzők

Tarackokkal terjedő, bokrosodó évelő. Nyáron nyíló lapos ernyővirágzata sokféle színű lehet. Levelei szárnyasan osztottak hosszúkás-lándzsásak, molyhosak. Kedveli a napos meleg helyet és a humuszos közepes tápanyagtartalmú talajt.

Észak-Amerikában őshonos növény, rendkívül népszerű a lepkék, méhek körében. Kezdő kertészeknek ajánlott az ültetése, mivel kevés gondozást igényel. Nyáron virágzik - virágai lehetnek fehérek, sárgák, rózsaszínűek, pirosak. 

A cickafark egész évben ültethető, napos helyre telepítsük, ott fejlúdik a legszebben. Nyáron érdemes rendszeresen öntözni, hogy tovább virágozzon. Tápanyagban gazdag virágföldbe ültessük, a szarvasmarhatrágyát meghálálja. 

Problémamentes növény, ha elegendő napfényt, vizet és tápanyagot kap nagyon szépen virágzik, azonban ha nem megfelelő helyre ültetjük megtámadhatja a levéltetű, a lisztharmat, a rozsdagomba és a szárrothadás is. 

A cickafark gyógyhatású növény, kiválóan alkalmazható sebek gyógyítására, ugyanis sebösszehúzó és gyulladásgátló anyagokat tartalmaz. 

Méretek, árak

Életforma: évelő
Magasság: 80-100cm
Virágzás: június-szeptember
Fényigény: nap
Vízigény: közepes
Talajigény: jó vízáteresztő képességű talaj
Felhasználás: évelőágy