Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Rákóczi u. 40  |  Budaörs, Kinizsi u. 1-3.

 • A citrusfélék nevelése
  2019. január 22
  megtekintések20
  Citrom, narancs, mandarin, grapefruit, kumquat nevelése házikertben?
  A téli, meghűléses időszakban több C vitaminra van szükségünk. Ilyen tájban érnek a citrusfélék a déli féltekén ezért könnyen beszerezhetők az üzletekből. Azonban, ha szeretnénk, hogy nekünk is legyen otthon egy, vagy több kis fácskánk, akkor nézzük, mi is kell a narancsnak.
 • Itt a meghűléses időszak- gyógynövényeinkről
  2019. január 21
  megtekintések1290
  Eljött a meghűléses betegségek időszaka. Amennyiben tehetjük, inkább a természetes gyógymódokat válasszuk, amelyeknek szerves részei a gyógynövények.
 • Tervezzük meg kertünket 3. - Árnyékos kertek
  2019. január 16
  megtekintések44
  Nyáron, a nagy hőségben mi sem esik jobban, mint az árnyékban hűsölni egy függőágyban. A növények zöme azonban általában jobban szereti a napfényt. Ám van árnyéktűrő, sőt árnyékkedvelő fajta bőven, amiből kedvünkre válogathatunk.

 • Tervezzük meg kertünket 2. - Félárnyékos kertek
  2019. január 14
  megtekintések40
  Félárnyékos egy kert, ha a napnak csak bizonyos szakában éri teljes napfény, például délelőtt, vagy délután; vagy pedig a környező magas fák, vagy épületek kis százalékban beárnyékolják.
 • Tervezzük meg kertünket 1. - Tűző napos kert
  2019. január 11
  megtekintések33
  Napos, félárnyékos, vagy épp árnyékos a kertünk? Van lehetőségünk öntözésre bőven, vagy netán egyáltalán nincs? Különböző adottságú területnél, különböző típusú, és fajtájú növényeket kell telepítenünk. A január éppen ideális ennek a megtervezésére. A meleg szobából, akár pontos tervet is készíthetünk.
 • Mi töri meg a téli fehérséget?
  2019. január 10
  megtekintések1111
  A téli fehérséget megtörő színes növényeket tanulmányozzuk!
 • Teendők télen a kertben
  2019. január 10
  megtekintések1110
  A kivágásra szánt vagy kiszáradt, elkorhadt fák, cserjék kivágása, a besűrűsödött kert kiritkítása, tisztogatása, az alánőtt senyvedő példányok eltávolítása a hideg hónapok napsütéses napjain kényelmesen elvégezhető feladatok, melyben egy motoros láncfűrész közreműködése megkönnyítheti és felgyorsíthatja munkánkat.
 • Tű- és lomblevelű örökzöldek téli kezelése
  2019. január 10
  megtekintések1163
  A tű- és lomblevelű, örökzöld cserjék és fák gyökérzetének jelentős része leginkább a talaj felső 40-60 cm-es rétegében helyezkedik el.
 • Magvetés januárban
  2019. január 10
  megtekintések789
  Kint még komor, hideg van, de mi bent már készülhetünk a tavaszra...vessünk magot!
 • Hogyan gondozza földlabdás, konténeres fenyőjét az Ünnepek alatt és utána?
  2018. december 21
  megtekintések123
  A földlabdás fenyőket csak 24.-én vigyük be a lakásba, csak pár napig tartsuk a lakás lehetőleg leghűvösebb részén, öntözzük és fokozatosan szoktassuk ki, kiültetés előtt pár napig fagymentes helyen tartsuk, hogy ne érje hőstressz a növényt.
 • Mi van a grincsfa hátterében?
  2018. november 27
  megtekintések1277
  Manapság igen népszerű egy viszonylag új karácsonyi szimbólum, a grincsfa.
 • A karácsonyfa és egyéb karácsonyi szimbólumok nyomában
  2018. november 27
  megtekintések956
  A Karácsony, mint a szeretet ünnepe, az év legszebb, legizgalmasabb és egyben legpompázatosabb eseménye. Egyik ünnepünkön sincs akkora sürgés-forgás, mint adventkor.
 • Milyen fenyőt válasszunk karácsonyfának?
  2018. november 27
  megtekintések1093
  Azt, hogy milyen vágott fenyőfánk legyen idén Karácsonykor, több szempont alapján is eldönthetjük. Leírjuk mit érdemes mérlegelni vágott fenyőfa vásárláskor. Minden fenyő vásárlónknak egy -10% tavaszi kupot adunk karácsonyi ajándékba!
 • A krizantémról
  2018. november 05
  megtekintések1040
  Az ősz utolsó virágzó színpompája a krizantém vagy más néven aranyvirág, a legszebb ősszel virágzó növényfajta, számtalan színben és formában kapható
 • Hogyan gondozzuk a karácsonyi kaktuszt?
  2018. november 02
  megtekintések239
  Mi a trükkje, hogy pont Karácsonykor virágozzon a Schlumbergerád? Ilyenkor kell okosan gondozni!
 • Hűsítők a hőségben - a kertből
  2018. augusztus 10
  megtekintések333
  A legmelegebb nyári hónapban mi másról is esne szó, mint a hűsítőkről. A kertünkben mindent megtalálhatunk egy jó limonádé, gyógynövényes jeges tea, vagy épp gyümölcsszörp készítéséhez.
 • Szárazságtűrő, virágzó növények II.
  2018. augusztus 02
  megtekintések361
  Szeretnéd, ha nem kéne folyton az öntözéssel foglalkoznod? Szeretnéd, ha virágos kerted tele lenne szárazságtűrő, de szépen virágzó évelőkkel? Most megtudhatod, miket válassz! Cikkünk első részében bemutattuk már egy részét a lehetséges növényeknek, most keresgéljünk tovább.
 • Szárazságtűrő, virágzó növények I.
  2018. július 30
  megtekintések380
  Ki ne szeretne virágzó, minden évben kihajtó növényt a kertjébe, anélkül hogy folyamatosan öntöznie kéne? Az alábbiakban bemutatjuk az ilyen szárazságtűrő évelőket.
 • Szépítők adások
  2018. június 26
  megtekintések350
  Megtudhatjuk, hogyan válasszunk növényt tudatosan; milyen muskátli félék vannak; és szó esik a fűszernövényekről is.
 • Hogyan készítsünk bodzaszörpöt?
  2018. május 02
  megtekintések1365
  Amint sétálunk az erdőben, - mert ebben a gyönyörű májusi napsütésben mi mást is csinálnánk – megakad a szemünk az ilyenkor csodálatos ernyős virágokba boruló bodza- sambucusnigra- bokrokon.
 • Termesszünk a balkonon!
  2018. május 01
  megtekintések1531
  Nem kell óriási kerttel rendelkeznünk ahhoz, hogy naponta friss zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthassunk!
 • Muskátlik gondozása
  2018. május 01
  megtekintések768
 • Mediterrán növények ápolása teleltetés előtt, és után
  2018. április 30
  megtekintések1295
  A fagyok elmaradásával ideje előhozni átteleltetett növényeinket. Az ilyenkor gyakran felmerülő kérdések: Mit tegyek, ha a növényen elszaporodtak a pajzstetvek?
 • A tavasszal nyíló hagymás virágok gondozása
  2018. április 03
  megtekintések496
  Mindannyian imádjuk azt a látványt, amit egy tavaszi virágos kert nyújt. Legyen az hóvirág, nárcisz, jácint, vagy épp sokak kedvence a tulipán, mindenki elámul gyönyörű virágaik láttán. Amikor megjelennek, már biztosak lehetünk benne, hogy elmúlt a tél.
 • A mediterrán növényekről
  2018. március 20
  megtekintések640
  Egyre inkább elterjedtebbek hazánkban is a különböző mediterrán származású dísznövények. Ugyan teleltetni szükséges ezeket, de ettől az apró „kellemetlenségtől” eltekintve igen dekoratív díszei lehetnek kertünknek, és sok örömet lelhetünk dús, és hosszan tartó virágzásukban.
 • Fűszernövények ültetése
  2018. március 15
  megtekintések621
  Nem csak hasznosak, illatosak, hanem nagyon mutatósak tudnak lenni ezek a mini konyhakertek. Választhatunk egynyáriakat, kétnyáriakat és évelőket, de még fás szárú növényeket is. Ültethetjük őket cserepenként vagy nagyobb dézsába, erkélyládába, lehetőségeink határtalanok a fűszernövényeket illetően.
 • Miért építsünk játszóházat a kertbe?
  2018. február 28
  megtekintések1033
  Rengeteg fából készült játszóház, játszóvár- és torony készül a gyermekek részére, amelyekben sokáig eltudnak kedvükre lenni. Melyek a legmegfelelőbbek, melyek készülnek a legjobb anyagból, és milyen szempontokat vegyünk figyelembe, a választásnál? Erre keressük a választ.
 • Tippek a kaktusz fajták, és pozsgások gondozására
  2018. február 19
  megtekintések954
  A kaktuszféléket pozsgásoknak, és szukkulenseknek is szoktuk nevezni. Ide tartozik a sziklakerti növények nagy része, de számos különböző, kinti, és benti kaktusz fajta is ide sorolható.
 • Közeleg a tavasz, készüljünk a virágok gondozására!
  2018. február 13
  megtekintések646
  Maholnap kibújnak a tavasszal nyíló virágok, és ezzel megkezdődik a kertészeti szezon. Lássuk felkészültünk- e a tavaszi kerti munkákra?
 • Aloe Vera, a gyógyító
  2018. február 02
  megtekintések879
  Ki ne hallott volna még az Aloe vera csodálatos hatásairól? Talán többen is vagyunk, akik tapasztaltuk is gyógyító erejét. Ez a növény igen régóta szolgálja már az emberiséget, és igen érdekes a története is. Tudjunk meg egy kicsit többet róla!
 • Az orchideákról
  2018. január 18
  megtekintések1004
  Az orchideák, vagy másképpen kosborfélék a spárgavirágúak rendjébe tartoznak. Az orchideafélék családjába mintegy 22 000 faj tartozik. Ezek a növények, - az első orchidea lelet alapján-, csak mintegy 15 millió évvel ezelőtt alakultak ki Földünkön, így még igen fiatal családnak tekinthetők.
 • Téli madáretetés
  2018. január 06
  megtekintések1142
  A madáretető környékén zajló életet és hogy a jó szándékú ténykedésünk se okozzon semmilyen kárt, ismernünk kell néhány szabályt a madáretetéssel kapcsolatban.
 • A faapríték felhasználása
  2017. november 17
  megtekintések882
  Minőségtől függetlenül 0 cm és 20 cm közötti faforgácsot - még ha enyhén szennyezett is-, nagy mennyiségben fel lehet használni bizonyos haszonnövények ágyás takarásához, mulcsozásához.
 • Halottak napjára mit érdemes tenni a sírokra?
  2017. november 02
  megtekintések922
  Halottak napja környékén sokan jönnek kertészetünkbe azzal a kérdéssel, hogy milyen növényt ajánlunk temetőbe, ami kevés gondozást igényel, mutatós, és nem nő túl nagyra.
 • Lemosó permetezés a lombhullás idején is!
  2017. október 05
  megtekintések933
  A legbiztosabb védekezés a kórokozók ellen az őszi lemosó permetezés, mely megalapozza a következő év növényvédelmét, ezért kertünk fáit és bokrait alaposan permetezzük meg közvetlenül a lombhullás utáni időszakban!
 • Mire jó a díszkavics?
  2017. október 02
  megtekintések1186
  Sokfelé látni mostanában a kertekben, utak mellett, tóparton, és egyéb helyeken, hogy különböző színű és méretű díszkavicsokkal, illetve díszkövekkel dekorálják a környezetet.
 • Mediterrán és meleg égövi növények teleltetése
  2017. szeptember 25
  megtekintések1527
  Ha szeretnénk, hogy kedvenc mediterráneumból származó növényünk megérje a következő tavaszt, akkor idejében teleltetnünk kell. Amikor a hőmérséklet a fagypont alá süllyed, olyan helyre kell vinnünk a növényt, ahol a téli időszakot átvészeli.
 • Augusztusi munkák a kertben
  2017. augusztus 08
  megtekintések1043
  Az idei augusztus igazi szaharai forrósággal köszöntött ránk. Nem biztos, hogy van kedvünk kimenni ilyenkor a kertbe, de ne csüggedjünk, mert nem marad örökre ilyen meleg.
 • Hogyan öntözzük növényeiket nyáron?
  2017. július 23
  megtekintések1085
  A nagy forróságban az öntözés alapvető szabályait be kell tartanunk annak érdekében, hogy növényeink ne sínylődjenek.
 • Tegyük el a nyarat télire!
  2017. május 29
  megtekintések1158
  Nyáron, ősz elején az egyik legfontosabb teendőnk kertünkben a termés betakarítása, feldolgozása, és esetleges befőzése, tartósítása, hogy télen is élvezhessük a nyár ízeit.
 • Milyen színű hortenziát szeretne?
  2017. május 29
  megtekintések1144
  A hortenzia érdekes és egyben gyönyörű növény, még arra is képes, hogy megváltoztassa a virágai színét.
 • Hogyan neveljünk otthon palántát?
  2017. május 29
  megtekintések1129
  Mivel a fűszernövényekből általában nem kell nagy mennyiség, ezért a konyha ablakának párkányát is kinevezhetjük palánta nevelőnek.
 • Így kell helyesen földlabdás fát ültetni, ápolni
  2017. május 29
  megtekintések1173
  Az alábbiakban próbálunk átfogó választ adni a kertészetünkben vásárlók állandó kérdésére: Hogyan kell helyesen fát ültetni?
 • Mérgező növények kertünkben!
  2017. május 22
  megtekintések1457
  Nagyon sok mérgező növényt tartunk számon, ezek közül a legismertebbek: - Borostyán -Hedera helix
 • Hogyan ültessük el gyümölcsfáinkat?
  2017. május 22
  megtekintések1159
  Nézzük tehát az ültetés menetét és legfontosabb szempontjait: ősszel egészen addig lehet telepíteni, amíg a föld mélyebb rétegei át nem fagynak.
 • A virágföldekről ezt érdemes tudni
  2017. május 22
  megtekintések1139
  A modern kertészeti megoldásoknak köszönhetően már mindenki számára elérhetőek különböző növény specifikus virágföldek.
 • Bogyós gyümölcsök- egy kicsit másképp
  2017. április 29
  megtekintések1289
  A gyümölcsök köztudottan jótékony hatással vannak szervezetünkre, de ezek közül kiemelném a bogyósok szerepét.
 • Különleges bogyósok
  2017. április 05
  megtekintések1204
  A bogyós növények fogyasztása és termesztése egyre elterjedtebb hazánkban.
 • Kora tavaszi munkálatok
  2017. március 10
  megtekintések1182
  Eljött a március, irány a kert!!! Az idei tél annyira hideg volt, hogy mindannyian alig vártuk már a tavaszt.
 • Szaporítsunk tavaszra!
  2016. augusztus 30
  megtekintések984
  Nyár végén van itt az ideje a dugványozásnak. Legelterjedtebb kedvenc virágaink a leander és a muskátli.
 • Miért is kell szellőztetni a gyepet?
  2016. augusztus 13
  megtekintések854
  Füvet nem vetünk minden évben, ezért az egyetlen módja meglévő gyepfelületeink megújításának a késes gyepszellőztetés!
 • Árnyéki, gyeppótló növények
  2016. augusztus 01
  megtekintések1114
  Árnyékos részre, ahol a gyep nem marad meg, vagy ritkás, esetleg foltos, ültessünk árnyéki gyeppótló cserjéket.
 • Illóolajokkal a kullancsok ellen
  2015. június 13
  megtekintések839
  Milyen illóolajokat érdemes használni a kullancsok ellen?