Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Rákóczi u. 40

Termesszünk uborkát második rész, avagy mire hasznosítsuk termésünket?

2021. június 13
megtekintések1171
Termesszünk uborkát második rész, avagy mire hasznosítsuk termésünket?

Első sorban jó tudni, hogy az uborkának rendkívül sok egészségügyi előnyéről tudunk, köztük: az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú növény, kitűnő káliumforrás, mérsékelt mennyiségben egyedi antioxidánsokat is tartalmaz, enyhe vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik és meglepően sok a K-vitamin tartalma. 


Mi mindenre hasznosíthatjátok az otthon termesztett uborkátokat?

Kb. 3-5 cm hosszúra nőnek, így kitűnő savanyúság készíthető belőlük, mint például a csemege ubroka.

 

 

Az 5-7 cm hoosszúságú példányokat használhatjuk kovászos uborkához, vagy vegyes savanyúsághoz.

2 kg kovászolni való uborka, 1 csokor kapor, 3 liter víz, 1 fej fokhagyma, pár szelet kovászos kenyét, 3 evőkanál só



A sima héjú, 20-40 cm-es saláta- vagy kígyóuborka pedig frissen fogyasztva a legfinomabb. 

Tzaziki ízlés szerint: lereszelt uborka, joghurt, fokhagyma, só, citromlé

Egyéb vegyes saláták



Az uborka azonban nem csak a salátákban finom, hanem egy pohár vízben, vagy turmixként is rendkívül jó felfrissülést biztosít.

 

 

Mivel az uborka kollagént tartalmaz, így a szemedre is felteheted, ha el szeretnéd tüntetni a karikákat és ráncokat. 

 

 

Reméljük, hogy meghoztuk a kedveteket az uborka otthoni nevelésére és termesztésére! 

 

címkék: