Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 28.-al szemben

Gyepszőnyeg

Miért szeretjük a gyepszőnyeget? 

Amit szeretünk a gyepszőnyegben, hogy teljesen egyöntetű, egységes kinézetű, szinte valószerűtlenül zöld színű és a gyomnak híre-hamva sincs. Ugyan nem a legolcsóbb megoldás de páratlan látványt nyújt. 

A gyepszőnyegek között is van különbség, de mi is az?

Gyepszőnyeg estén egy magasabb fejlettségű, erősebb, már fiatal kora óta öntözött, tápozott pázsitot kapunk a kertünkbe. A legjobb minőséget nagyüzemi módszerekkel 12-18 hónap alatt állítják elő. A minőségi eltérést a felhasznált fűmagok minősége és az alkalmazott technológia adja. A minőségileg eltérő termékeket egymás mellé helyezve szembetűnő az eltérés. Az említett nevelési időnél rövidebb, csupán néhány hónap alatt előállított termék lényegesen ritkább szerkezetű és gyomokat is nagyobb valószínűséggel találunk meg benne, a gyökérzet még nem elég erős szövedékű ahhoz, hogy a terítése egyöntetű képet adjon. Ha a drágább termék nem elérhető pénztárcánknak, akkor inkább a füvesítést válasszuk, hiszen két hónap alatt, megfelelő kezeléssel hasonló minőségű pázsitot lehet telepíteni magvetéssel is, jóval gazdaságosabban.

A minőségre törekedve

Az előállítás sok évtizedes tapasztalata és a felhasznált minőségi fűmagkeverék eredményezi, a még évek elteltével is gyönyörű összképet. A minőség választásával, a stadionokban is alkalmazott és bizonyítottan hosszútávú megoldást adó rendszerrel biztosan meg leszünk elégedve.