Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 28.-al szemben

950 Ft - tól

Bugás lángvirág

Phlox

Jellemzők

A parkok és a kertek egyik leggyakoribb virága a lángvirág. Kiváló dísznövény, melynek Kelet-Kanada az eredeti előfordulási helye, de mára már a világ szinte bármely területén előfordul. Sok fajtáját állítototák elő az idők folyamán, mára már nincs olyan kert vagy park, ahol ne fordulna elő.

Általános jellemzője, hogy lágyszárú, magasra törő és terjeszkedő évelő növényfaj, átellenesen elhelyezkedő levelekkel. A lángvirág szára karcsú, zöld színű, virága általában fehér, lila, vörös vagy rózsaszín. Nyáron kezd virágozni, ami egészen őszig tart. Bugavirágzatba tömörülnek virágai és erős illatot árasztanak. Juliustól októberig virágzik, a korai fagyoknak is ellenáll. Szereti a napfényes, meleg helyet, egyedülálló vonzereje alkalmassá teszi szegély és szőnyeergágyi ültetésre. 

A lángvirág vízigényes növény, pláne ha meleg, napfényes helyet választunk neki. Magvetéssel korán ültethetjük, a magok tíz nap alatt kicsíráznak, amiket a tavaszi fagyok elmúltával már kiültethetünk. Az ültetés előtti trágyázást vagy komposztot meghálálja, dúsabb virágokat hoz. Elvirágzás utűn, ha megfelelően gondozzuk és gondoskodunk a tápanyag utánpótlásról, másodvirágzásra késztethetjük. Miután elvirágzott a lángvirágot bugavirágaival együtt távolítsuk el, ne hagyjuk, hogy felmagvazzon. A lángvirágok magjait nem célszerű újrahasznosítani.

A bugás lángvirág szaporítható tőosztással és dugványozással is. A tőosztást ősszel, virágzás után végezzük, úgy hogy kiássuk a tövet, és annyi részre szedjük, ahány tövet szeretnénk ültetni. Ezeket előkészített ágyásokba ültessük. Dugványozással való szaporítását tavasszal (áprilisban vagy májusban) végezzük, amihez tíz centiméteres hajtásokat vágjunk le a növényről. A levágott hajtások alsó leveleinek eltávolítása után dugjuk az előkészített földbe, melyet ugyanúgy készítünk elő, mint a tőosztásnál. Amíg a hajtások meg nem gyökeresednek biztosítsunk a növény számára ideális párás környezetet. 

A bugás lángvirág hajlamos a lisztharmat megbetegedésre, ami a folyamatosan nedvesen tartott talajjal elkerülhető.

  • Méret: 60 - 90cm
  • Virág: Július - augusztusban hozza enyhén illatos virágait
  • Ökológiai igény: Napos, félárnyékos helyet kedvel, a tűző napon nem fejklődik 
  • Szereti a párás környezetet, és az üde, tápanyagban gazdag talajt
  • Elvirágzás után csipkedve másodvirágzásra késztethető

Méretek, árak

Mérete: 60-90 cm