Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 28.-al szemben

2490 Ft - tól

Dália - törpe

Dahlia variabilis

Jellemzők

A törpe dália mindössze 60cm magas, szimpla vagy dupla virágú fajtáit ismerjük. Hatalmas a fényigénye, kiváló évelő virágágyásokba, utak mentén szegélynövénynek, balkonládába valamint dézsába, mivel kis helyen is elfér és egészen a fagyokig folyamatosan virágzik, a fehér, sárga, narancssárga, rózsaszín, ciklámen, és cirmos színben is fellehető.  A gumós dáliákat, érdemes már márciusban egy cserépben előnevelni, majd júniusban szintén kilehet tenni a szabadba. A gumókat ősszel érdemes felszedni és egy 15-18 fokos helyen átteleltetni száraz állapotban.
Gondozása
Igénytelen, gyorsan terjedő növény, normál vagy tápanyagban szegény talajt, félárnyékos fekvést igényel. Túl nedves, kötött talajban gyökerei könnyen kirohadhatnak. Elszaporodva gyomként is terjedhet.
Szaporítása
Egy cserépbe két-három magot vékony föld réteggel fedjünk be, öntözzük be, és tegyük világos, de védett helyre. Csírázási hőmérséklet 18-20 fok. A palántákat június közepétől helyezzük végleges helyükre. Az elnyílt virágokat lecsípve újabb virágzásra serkentjük a növényt.