Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Rákóczi u. 40

Hogyan teleltesd a növényeidet? Összefoglaltuk a legfontosabb teendőket!

2021. november 16
megtekintések208
Hogyan teleltesd a növényeidet? Összefoglaltuk a legfontosabb teendőket!

A fagyos hónapokra érdemes időben felkészülni, mivel a novemberi éjszakákon már akár 0 C fok alá is csökkenthet a hőmérséklet, amit a növényeink nem szeretnek annyira. 

Hogyan teleltesd a mediterrán és a fagyérzékeny növényeket?

1. Alaposan vizsgáld át a leveleket, a törzset és a fertőzött részeket távolítsd el. Ez fontos, mert a melegebb helyen könnyen elszaporodnak a kártevők.

2. Ügyelj arra, hogy világos helyre tedd őket, ellenkező esetben a hajtások megnyúlnak, gyengék lesznek és a növény elveszti egészséges formáját és színét.

3. A teleltetés ideje alatt ne tápoldatozz, mivel a növények ilyenkor nyugalmi állapotban vannak. 

4. Azok a fagyérzékeny növények, amelyek a kertedben maradnak igénylik a takarást a hideg hónapokban. A növényt október-november hónapokban "becsomagolhatod" egy erre a célra alkalmas fóliába vagy takarószövetbe.

+3 tipp a muskátli, a leander és a citrusfélék teleltetéséhez

Muskátli

Vágd le a virágzó hajtásokat, bimbókat, száraz és beteg részeket. Helyezd olyan világos helyre, ahol a hőmérséklet 4-10 C fok.Leander

Optimális teleltetése a 0-5 C fok, fűtetlen, világos hely, páldául lépcsőház. Földét tartsd mindig nedvesen, de inkább majdnem szárazon. Mielőtt bevinnéd melegebb helyre, az erősebb ágakat vágd vissza.Citrusfélék

Fagymentes világos teraszon, erkélyen, üvegházban teleltesd. Minimális öntözés mellett a téli alacsony hőmérséklet (5-10 C fok) serkentően hat a tavaszi virágképződésre. Óvd a túlöntözéstől, inkább legyen picit száraz a talaja.


címkék: