Telefon: 06 70 607-9548 Cím: 2040 Budaörs, Rákóczi u. 40

Milyen növényeket ültessünk nyár végén? - évelő nővényeink

2021. augusztus 27
megtekintések289
Milyen növényeket ültessünk nyár végén? - évelő nővényeink

Milyen évelő növények közül válogathatunk a nyár végén? Mit érdemes ilyenkor a kertünkbe, vagy a balkonunkra választanunk?


Az évelő növények legfontosabb tulajdonságai:

Többnyire lágyszárú növények, vagy fásodó szárú félcserjék

Hosszú élettartam jellemzi őket

Föld feletti száruk elpusztul, de a föld alatti áttelel

 

Milyen évelő növényeket találtok Kertészetünkben?

Délvirág

Virágzata káprázatos színekkel dobja fel a virágládát, balkonládát, a teraszt, vagy a sziklakerteket.

 

 

Gyertyavirág

A virág elragadó színével magához vonzza a tekinteteket. Lombhullató évelő, gyorsan növekszik és az év végére nagy kerek bokorrá alakul, akár 60-120 cm magas is lehet. 

 

 

Dísz zsálya

Feltűnő kék, bíbor és lila virágai remek összhangot alkotnak más virágokkal, akár komplett bokrok is fejlődhetnek belőlük, melyek 40-50 cm magasra is megnőnek. Augusztusban és szeptemberben másodvirágzását csodálhatjuk.

 

 

Menyecskeszem

Egész nyáron át gyönyörködhetünk napsárga virágaiban, virágzása egészen őszig tart. Napimádó évelő, így az olyan helyet kedveli, ahol legalább 6 órán keresztül érik a nap sugarai. 

 

 

Léggömbvirág

Elegáns megjelenésű, bokros lágyszárú évelő, amely nyáron díszíti a kertet. Őshazája Kelet-Ázsia, nevét különleges, kis léggömbökre emlékeztető bimbóiról kapta. 

 

 

Gyömbér gyökér virág

Alacsony termetű, bokrosodó dísznövény, fogazott szélű levelei fél örökzöldek, így még a keményebb teleken is sokáig megőrzik díszítő küllemüket. A virágok színe skarlátvörös, az évelőágyások és sziklakertek ideális növénye, valamint talajtakarónak is alkalmas. 

 

 

Tűzgyönygvirág

Virágzása a késő tavasz és a kora nyári időszakra esik, évelőágyások, szegélyek, sziklakertek dísznövénye, szereti a napos helyeket, de a félárnyékos helyekre is bátran ültethetjük. A tűzgyönygvirág levelei télen is a növényen maradnak, így szép színt adva a kopárabb időszakban is. 

 

 

Árnyékliliom

Feltűnő levelei tavasztól őszig befedik a talajt és sok törődést sem igényelnek. Közepesen tápanyagigényes növények, némelyek levele kisebb, másoké pedig hatalmas. Az árnyékliliomok cserépben is nevelhetők, azonban évről-évre nagyobbak lesznek, így időközben átültetést is igényelhetnek. 

 

 

Páfrány

A páfrány üde zöld, lehajló levelei bármilyen helyiséget képesek élettel megölteni, történetük pedig évmilliókra nyúlik vissza. Rendkívül hasznos növények, látványuk mmiatt nagyon sokan kedvelik őket. A páfrányok nem virágoznak, zöld dísznövények. Számtalan páfrány fajta létezik, kisebbek és nagyobbak, sima és fodros levelűek, de gondozásukat tekintve mind azonos igényűek.

 

címkék: